4 januari 2021

lichtsnelheid

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik heb een vraag over . Men hebt gemeten dat de licht snelheid +/- 300000 km per seconde is.Volgens de relativiteitstheorie loopt de tijd langzamer als een voorwerp of persoon een snelheid bezit. Nu is mijn vraag geldt dit ook voor licht. Stel ik stuur een raket van de met de lichtsnelheid. Voor een persoon op aarde die stil staat lijkt de raket dan langzamer te gaan omdat de tijd langzamer gaat voor de raket op lichtsnelheid.De werkelijke snelheid van het licht zou dan vele malen hoger moeten zijn.En anders om geldt voor de persoon in de raket lijkt de tijd op aarde sneller te verlopen omdat de persoon in de raket zich in een langzamere tijd begeeft.Dus als de persoon op aarde b.v. in een trein zit van 100 km per uur dan lijkt hij voor de persoon in de raket veel sneller te gaan om dat de persoon in de raket in een langzamere tijd zit.nu is mijn gedachte door dit verschil zou de werkelijke licht snelheid mischien wel vele malen hoger moeten zijn . Kunt u mijn dit mischien uitleggen en op een andere gedachte brengen.


Antw.: Lees meer…..

Jazeker kunnen we proberen het uit te leggen : Voor de lichtsnelheid wordt altijd dezelfde waarde gemeten, ongeacht de snelheid van de waarnemer. Zie hiervoor:

https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=303


https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=452


En natuurlijk:


https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=662