leven na de dood?

Polly Translate

leven na de dood?

Er is al lang een vraag die niet beantwoord kan worden. De vraag luid: is er leven na de dood, kom je terug op na de dood? Het antwoord is nee.

Waarom niet? Laten we eerst een stuk terug gaan.

Vroeger voor de mens waren de dinosauri?rs er, die werd uitgeroeid door een komeet die op de terecht kwam.

Lees meer………………

 

 

Het zelfde zal met de mens gebeuren, de mensen zullen op een dag dood gaan, dat kan morgen maar dat kan ook over miljoenen jaren, hoe slim we ook zijn de mens valt niet te redden. Men denkt van: als we kunnen leven op een andere planeet dan zullen we niet uitsterven, nou dat gebeurd dus wel. Er is wat anders dan ons zal vervangen, dat zijn namelijk robots. Door de jaren heen worden robots steeds slimmer en kunnen ze dus steeds meer. Over enkele jaren zullen robots bijna net zo slim zijn als de mens en zoude die dus gaan vervangen.
Ook de robots zullen uitsterven maar dat gaat wel erg ver.

Terug naar de vraag: is er leven na de dood. Nee er is geen leven na de dood.
Men zegt dat als je dood gaat dat er dan een ziel of geest naar boven of beneden gaat. Dat zou best maar hij zal nooit terug komen op aarde, dat omdat de mens uitsterft. Robots zullen het dus gaan overnemen en hebben robots soms ook een ziel? Een geest? Nee dat hebben ze niet, dus hoe zou een mens terug kunnen komen op als de mens niet meer bestaat en robots er alleen nog maar zijn, dan moet je jezelf ook is afvragen of er eigenlijk nog wel een aarde zal zijn na je dood.

De tijd na de robots als de robots uiteindelijk zijn uitgestorven is er nog steeds geen plek voor een nieuw mens of iets anders want die zijn uitgestorven en wat er na de robots komen weet ik niet maar de vraag of er leven na de dood daar is het antwoord dus op: nee er is geen leven na de dood, tenminste niet op aarde.

Wat denkt u van dit stuk?
Geschreven door: Jeffrey Lokollo


Zeg maar Martin, en wat denk ik er van? Je noemt nog al wat dingen op zo links en rechts. Maar goed, laten we beginnen met het begin. Kijk wij brengen en in brede vorm, en willen we dit verhaal niet voorbij gaan. Laten we beginnen met leven. Nog niemand heeft kunnen vertellen wat leven tot stand brengt. Waar het begint, wat het veroorzaakt. Maar een ding weten we zeker………. het bestaat. En zal altijd blijven veranderen en aanpassen. En zal ook eens weer uitsterven. Dit is niet moeilijk als we in het verleden graven. Daaruit leren we dat er leven ontstaan is, maar ook weer uitgestorven. Dus zover klopt je verhaal. Biologisch gezien moeten zeggen dat er geen leven is als een mens of dier dood is. Vandaar we het dan ook ?dood? noemen. Dus leven na de dood biologisch gezien, kan niet. Iets is levend, of dood. Je kan ook niet een beetje zwanger zijn.


Zijn we nog te redden?


Het zal toch wel? Nu wordt je wel wat zwaar op de hand. Kijk uiteindelijk zal de opgebrand zijn, en daarmee ook het einde van de aarde. We zouden inderdaad de in de toekomst kunnen verlaten in de vorm van een ruimte station. Maar dat ontsnapt ons niet aan de grillen van de zon. Als deze stopt wordt het weer heel koud. En zullen de op een of andere manier zelf moeten opwekken.


Dan maar naar andere zonnen stelsels? Waar de nog miljarden jaren te gaan heeft. In de toekomst? Waarom niet, als we nog lang genoeg op deze planeet zitten moet dat toch mogelijk zijn. Ik sluit niets uit op dit gebied. Dat we dan uitsterven op een andere planeet? Ja dat kan natuurlijk ook. Maar misschien gaan we van daaruit weer voort naar de volgende planeet. Ik kan het echt niet voorspellen.


Worden we ondertussen ingehaald door robots? Sommige mensen zijn hier van overtuigd, en zien dit als de volgende levensvorm. Ach ja ze kunnen ook al virussen oplopen, dus dat maakt ze al een beetje menselijk. Maar kunnen ze ook ooit creatief zijn? En denken aan zoiets van: ?is er leven na de dood?? Dat vraag ik mij dan af……..


Maar om te zeggen het gaat zo en zo verlopen…. nee ik zou het niet weten. Of is jou verhaal iets wat je zelf graag wilt geloven? En ja misschien gaat het wel zo, wie zal het zeggen. Ik denk niet dat er iemand is die kan vertellen wat de toekomst brengen zal.


Op het ogenblik wordt gewerkt aan analoge computers, deze zullen een sprong voorwaarts moeten maken. Deze ?denken? niet meer in enen en nullen, en zullen wellicht iets creatiever kunnen zijn. Maar zullen ze ooit kunnen beseffen dat ze bestaan? Ik vindt het een leuk verhaal hoor, en wij hier zijn niet alwetend. Heb je wel eens gedacht om wat langer te schrijven, iets met fictie. Je kunt je dan heerlijk ingraven in deze materie.


Maar wij hier bij natuurwetenschappen houden ons voorlopig nog bij de feiten. Als we iets niet kunnen bewijzen, houd het op.


Kijk ook eens op onze andere links over rampen die ons nog te wachten kunnen staan. Ik wens je nog veel gedachte, en overpeinzing. Want dat is nog steeds het unieke van de mens, het creatief denken.


Martin


Tsunami verschijnselen    wat gebeurt er zonder zon   Hoe werkt een Tsunami   Zonder vulkaan geen leven


En als laatste: Evolutie en toeval