massa van water

Polly Translate

Zou de uitkomst van de van anders zijn als je water op een van 1 kilometer gehaald hebt?
Mvg. Vincent R.

De massa van stoffen, ook die van water wordt altijd gemeten onder gestandariseerde omstandigheden.


Lees meer …

 


Om ervoor te zorgen dat stoffen met elkaar vergeleken worden worden stoffen, welke dan ook, eerst in gelijke omstandigheden geplaatst.


Over het algemeen onder een druk van 1 atmosfeer druk, en 23 graden celcius. Water is dan ook 1000 Kg / m^3 of je dat water nu van de bodem van de oceaan hebt of uit de kraan. (Water gezuiverd van de verschillen zoals etc)


Ik vermoed dat  je vraag meer bedoeld is in de trend als je het ook daar zou meten. Met andere woorden, stel dat ik de massa van 1 kubieke meter water meet aan de oppervlake of op de bodem van de zee.


 


Wat is het verschil ? De druk natuurlijk.  Stel de bodem is 100 meter diep, dan is daar een druk van 11 atmosfeer, de 10 extra van al het water erboven + de normale druk. Gaat dit een verschil geven ? Nee niet echt, water is namelijk niet bijzonder samendrukbaar, en daardoor zullen er niet meer water moleculen in een m^3 zitten op de bodem, dan aan de oppervlakte.