2 januari 2021

hoe komt het dat er in zee wel zout zit en in meren en rivieren niet of minder?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hoe komt het dat er in zee wel zit en in meren en rivieren niet of minder?

hoi in de les fysica sprake we over volume en zo en over het smelten en stollen van stoffen en nog meer we leerden dat als je bij zout toevoegt het vriespunt lager wordt. Nu vroeg ik me toch af hoe het komt dat er in de zee zout zit, hoe het er is gekomen en waarom er in meren en rivier geen zout zit of in kleinere hoeveelheden. De leraar vroeg me voor het zelf eens op te zoeken en nu verwacht hij van mij een antwoord kunnen jullie mij helpen alstublieft?


Ja, had maar even boven aan de site gezocht naar “zout”dan had je het al gevonden. De link hier onder verwijst er naar.
Waarom is de zee zout