2 januari 2021

Hoge bloeddruk 115/180

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Mijn heeft een te hoge bloeddruk 115/180 hij slikt medicijnen tegen jicht duclofenac 50 mg 3x per dag / colchicine 2x per dag0.5 mg /Deruric 100 mg 1/2 tablet per dag

Hoe krijgen we de bloeddruk nu omlaag?
Ik maak me hier best wel erg druk om.

V.G Sandra

Beste Sandra lees meer voor het antwoord.

Ik begrijp dus dat deze medicaties puur tegen jicht worden gebruikt. Diclofenac tegen de pijn en Colchicine en Desuric om jichtaanvallen te voorkomen. Wat ik vind over Colchicine is dat het een oud plantaardig product is wat al lang wordt gebruikt. 


Omdat het plantaardig is, vergeten mensen dat het ook giftig kan zijn bij overschrijding van de maximale dosis.(dit hoeft niet veel te zijn) Dus wat u man nu gebruikt. Ook kan ik terugvinden hierover dat er regelmatig onderzoeken naar moet worden gedaan i.v.m. het gebruik van deze medicatie om het gevaar van beenmergonderdrukking te voorkomen. 


En het gebruik van diclofenac moet goed in de gaten worden gehouden door regelmatig controle van een arts en Kortom  bloedonderzoeken. Omdat jullie op de hoogte zijn van u man zijn bloeddruk moet dit dus geconstateerd zijn door een arts/verpleegkundige. Kan me dus niet voorstellen dat er daar geen actie mee is ondernomen, want dit moet zeker gebeuren. 


Dan kan ook gekeken worden naar meerdere uitslagen van bloeddruk, omdat 1 keer meten vaak een moment opname is. En of er eventuele klachten zijn die gerelateerd hieraan kunnen zijn. Kortom een complete check up lijkt me een goed plan. Wel wil ik even benadrukken dat voor echt medisch advies een arts geraadpleegd moet worden, dus dit is slechts een advies wat ik geef, en mijn over deze medicatie soorten.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Succes met alles, laat het anders nog even weten wat hier verder uit voort is gekomen. 

Met vriendelijke groet, Leonie


Even nog een toevoeging aan de opmerking hierboven de volgende linkjes, kun je een aantal leefregels vinden die al eerder zijn geschreven over dit soort onderwerpen op natuurwetenschappenmet vriendelijke groet,


Leonie 


wat is de goede bloedruk voor iemand van 52 jaar
Waarom is mijn bloeddruk hoger?  bloeddruk      Wat te doen bij hoge bloeddruk?
Internist voor te hoge bloeddruk?   Bloeddruk meten