24 januari 2021

Hoe kan ik een waterpomp maken die op een windmolen wordt aangesloten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hoe kan ik een waterpomp die op een windmolen wordt aangesloten

Hallo,
Ik ben momenteel als student in Zuid-Afrika. Ik heb de opdracht gekregen om een zuigerpomp op een windmolentje aan te sluiten zodat hij naar een watertorentje kan pompen.
Kan iemand mij hiermee helpen.???
Misschien is er iemand die hier iets over weet of een tekening van heeft.
Ik wacht af.. alvast vriendelijk bedankt.

Niet verder wachten, misschien is hier het antwoord wel. Lees meer……

Ik heb een simpele werkende tekening gemaakt. Je kan er zelf nog veel aan veranderen, en je moet de molen natuurlijk aanpassen aan de pomp. Ik bedoel het moet natuurlijk in verhouding staan. Maar ik denk dat je met eenvoudige materialen aan de slag kunt. Voor de zogenaamde puly, kun je bijvoorbeeld een aandrijf wiel gebruiken van een wasmachine gebruiken. De bladen van de molen kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Je zou ze gewoon van hout kunnen maken.


De pomp stang kun je ook verlengen zoals je wilt, dat maakt niet uit. Bedenk wel, hoe verder het water moet worden opgepompt, des te zwaarder het gaat. Maak ook een mechanisme om de snaar te kunnen spannen. De snaar kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Best is een V- snaar, of rubber string. Maar je zou ook iets van leer kunnen maken.


Maar goed, het is maar een basis je kan er nog genoeg zelf aan veranderen. Er bestaan ook dubbel werkende pompen, zodat elke slag water oplevert. Hieronder staat de tekening.


Veel plezier, Martin