1 januari 2021

TL-armatuur veranderen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

In verlichte schappen zitten 14W TL-lampen die te veel licht geven. Ik wil de armatuur zo veranderen dat er 8W TL-lampjes in passen. Kan ik dat ongestraft doen?

Dat zal niet zo’n probleem geven, lees meer……………

Denk dat het geen problemen zal geven, de smoorspoelen zullen de voor deze buisjes ook wel voldoende begrenzen. Hou er wel rekening mee dat alle garantie vervalt bij zo’n om bouwing. Ik hoor je al denken, wat kan mij dat schelen die was toch al verlopen.

Maar als het in je bedrijf is, en er breekt brand uit door iets onbenulligs in de ombouw kan je problemen met de verzekering krijgen. Ik heb zelf wel eens een spaarlamp printje gebruikt voor zo’n 8 watt lampje. Werkt prima trouwens, en gaat langer mee dan de normale TL buis. Dit komt doordat de spaarlamp elektronica mild omspringt met de gloeidraadjes. Ik gebruikte dan de printjes van kapotte lampen, maar je kan ook een nieuwe nemen, dat is het geld niet. Het lampje dat ik zo gemaakt had brandde 10 jaar!! Daarna vervangen door een ander type, maar was nog niet stuk.

Veel plezier er mee, en PS ook nog minder warmte ontwikkeling. 

En wat ik ook nog tegenkwam was dit: powersafer