24 januari 2021

Bewijs van stromend water op saturnus maan

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Copyright: Nasa

Er is bewijs van stromend gevonden op de Saturnusmaan : "enceladus" foto’s genomen door het ruimte vaartuig Cassini bevestigen dit. Het komt voor net zoals in de geisers op IJsland. Lees meer……

Het is een opzienbarende ontdekking, op een hemel lichaam zo koud en klein aldus Dr. Carolyn Porco  van het Space Science Institute, Boulder, Colo. Je moet het voorstellen als een micro omgeving die ook is te vinden bij de geisers op het yellestone park en IJsland. Heel lokaal komen dan micro organismen voor die op andere plaatsen niet voorkomen. De verwachting is dat hier misschien soortgelijks is ontstaan.

De hoge resolutie foto’s van deze maan tonen grote hoeveelheden partikels aan met hoge snelheid. Bij nader kon het niets anders dan water zijn dat als een geiser omhoog schiet. De temperatuur van het water is maar net boven de 0 graden Celsius. Het heeft veel weg van de oude geisers in het yellestone park.

Er zijn nu vulkanische activiteiten gevonden op , neptunes maan triton, jupiter maan io, en als laatste in de rij enceladus, maan van saturnus. Het was al bekend dat er grote oppervlakte waren met , en nu dus ook vloeibaar water.

Hier vind je meer info: Nasa.gov