archimedes

Polly Translate

hallo, ik moet voor het vak wiskunde een werkstuk maken, dit doe ik gedeeltelijk over archimes en zijn wet. alleen snap ik er vrij weinig van daarom vroeg ik mij af of jullie mij misschien willen helpen.
– wat is de wet van archimedes precies?
– wat heeft hij uitgeovnden?

Antw.: De wet van Archimedes is het verband tussen de opwaartse kracht en de totale hoeveelheid verplaatste water. (Lees meer…..)

Zoals ik het ooit op school geleerd had was de stelling : Een voorwerp geheel of gedeeltelijk ondergedompeld in een vloeistof, ondervindt een opwaartse kracht die gelijk is aan het totale  van de verplaatste vloeistof.

Als jij in het zwembad springt dan stijgt het water. Als jij uitrekent hoeveel het stijgt dan kun je aan de gestegen inhoud van het zwembad zien hoeveel water er verplaatst is. Is dit nu bijvoorbeeld 50 liter, dan betekent dit dat je voor het gemak gezegd een opwaartse kracht ondervindt van 50 kilo.

Sta jij naast het zwembad op de weegschaal en die geeft 60 kilo aan. Dan weeg jij volgens de bovenstaande gegevens in het zwembad dus nog maar 10 kilo.

Meer info :

https://www.natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=803