5 januari 2021

Zonsverduistering 29-3-2006

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

  Jazeker dit is onze foto van de gedeeltelijke zonsverduistering om ongeveer 12:30 in Hellevoetsluis. Dit maal was de ongeveer 1/3 bedekt. Vroeger was dit natuurlijk reden voor paniek, en in sommige wereld delen wellicht nog steeds wel. Denk aan alle mythes opgehangen aan verduisteringen, of eclipsen. om maar nog niet te spreken over alle charlatans welke dit in de eeuwen hebben uitgebuit. Toch was het ook wel te bewonderen, de maya’s wisten dit allemaal al te berekenen, en dat zonder zak-japanner.

Altijd een mooi schouwspel, lees meer voor alle bijzonderheden over de zon en andere sterren.

Op de volgende links staat alles beschreven over de sterren en het ontstaan hier van:

Oorsprong van alles

oneindigheid universum

Uitdijen van het heelal

Hoe werkt de Zon

Lichtsnelheid

planeten