Polly Translate

Hoe kan je van fotonen ?
het lijkt me namelijk vaag.
want ik dacht dat je namelijk ook van elektronen fotonen kon maken maar elektronen is juist negatief en stroom positief.
dat was het wel… ik zou er graag antwoord op willen hebben ­čśë

Fotonen blijven nog steeds een vreemd verschijnsel.

Is het nu een deeltje, of pure ? Kijk ook op het forum, daar staat ook al wat geschreven.

lees meer…..

Van fotonen kunnen we stroom maken, dat is wel bewezen met de zonnecel. Hier wordt duidelijk de fotonen energie omgezet in een elektronenstroom, kijk hier maar: Wat is een halfgeleider mbetr op zonnecellen

 

Dus hier wordt het foton gebruikt bij het maken van, niet omgevormd of zo. Maar goed je zou kunnen zeggen fotonen worden omgezet in elektronen. Andersom gebeurd in een lamp. We laten elektronen stromen door een BV TL buis, en door een atoom aan te slaan. Ofwel in een hogere energie te brengen stoot het atoom een foton uit om terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm. Kijk hier maar:het hoe en wat van een tl-buis?

 In beide gevallen maken we gebruik van het aanstralen van een atoom, om de ene keer "licht" te verkrijgen. En de andere keer een elektronen stroom. De vraag is nu >>> is het foton nu een deeltje? is het pure energie? is het straling?  Ik wil niet stoken in een goed huwelijk, dus zou ik zeker hier een kijken "foton forum"

Of tik in het zoekveld van de forums het woord foton.