30 december 2020

Verbranding van petroleum

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Wanneer je een kooktoestel op petroleum wil , waarin de petroleum met zwaartekracht toegevoerd wordt. Waar moet ik dan allemaal op letten? Hoe groot moet bijvoorbeeld de verbrandingskamer zijn? En hoeveel oppervlakte moet er lucht bij een bepaalde hoeveelheid petroleum komen?
Weten jullie hier meer over of misschien een instantie aan wie ik het kan vragen. Het is trouwens in het kader van mijn studie, industrieel product ontwerpen.
Hopelijk snel antwoord…
Annelies

Sudder vlees van oma, ik kan het bijna ruiken het oude petroleum stelletje. Als ik deze lucht ruik, ook wel te vinden als een vliegtuig opstijgt. Dan komt dat beeld naar voren. Ik denk dat jij hier de opvolger van wil maken, maar dan in een nieuw jasje. Lees meer…….

 

 

Je wilt je brander laten werken op zwaartekracht, maar dat deden deze oude petroleum stelletjes niet. Deze werkte met de hygroscopische werking van het katoenen lontje. Petroleum brand niet snel, en heeft iets nodig om het te vergassen. Niet de vloeistof brand, maar de petroleum die verdampt is. Om een ontsteking van een stof te krijgen heb je drie dingen nodig. Van uitgaande dat de stof brandbaar is. Het eerste is dus brandstof, ten tweede de juiste temperatuur. En ten derde (ontsteking) Bij de juiste temperatuur zal de petroleum gaan verdampen, dit is bij zo’n 38, a 40 graden het geval.

Het is ook mogelijk om de petroleum te vernevelen, wat eigenlijk gebeurd in een dieselmotor. Dit brand zeer goed, maar is voor jou doel denk iets te wilde verbranding. Er bestaan ook petroleum kachels, zogenaamde zibro kamin. Deze verbrand de petroleum in twee stappen, in een voor en na verbranding. Dit is dan voor de volledige verbranding te krijgen.

Je zult dus: De petroleum moeten vergassen, iets om de zaak te ontsteken, een niveau controle. Een censor die eventueel de temperatuur meet, om het een en ander te kunnen afstellen. En natuurlijk een regeling hoe hoog het vuurtje brand. Een beveiliging tegen omvallen kan natuurlijk ook geen kwaad. Vervolgens zou ik de moderne versie maken in de vorm van de oude petroleum stelletjes, maar dan met een knipoog naar de toekomst. En je zou natuurlijk ook de oude ontwerpen kunnen aanpassen en verbeteren. Misschien kun je info vinden bij de makers van de zibro kamin, als je zoekt hier op vindt je genoeg info.

Ik heb best wel een idee erover, maar dat kan ik slecht hier op de site zetten, en het is natuurlijk jou ontwerp, althans dat gaat het worden…Krijgen we het ontwerp uiteindelijk nog te zien? We zullen het zeker plaatsen. Succes!

Martin