Waar kan je tinoxide verkrijgen?

Polly Translate

Ik ben een studente archeologie en ben op dit moment bezig met een thesis over schmink en parfum in de Romeinse periode. Ik zou graag aan experimentele archeologie doen ivm schmink, maar omdat loodwit zwaar giftig is om op mijn huid te smeren, ben ik op zoek naar het niet-giftige alternatief tinoxide. Ik heb echter geen idee waar ik dit kan kopen. Iemand een idee? (het is echt wel dringend, dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen)

Natuurlijk kunnen we helpen, je weet heeft veel winkels. Lees meer…….

Tin oxide wordt gebruikt met het kleuren van potten bakken. En is zonder meer verkrijgbaar bij de volgende website: www.keramiekoven.nl zoek op tin, en je kan het online bestellen. 100 gram voor 3 eurie, daar kan je niet voor zonder zitten. Ja verder valt er niet veel te vertellen. Misschien kun je verslag doen van je bevindingen, dat zouden we leuk vinden. We kunnen het op deze site plaatsen.

Veel plezier er mee, Martin

Reactie:

Een tijdje geleden heb ik hier iets gepost om te vragen waar ik tinoxide kon kopen. Ondertussen heb ik er gekocht en zit mijn experimentele archeologie erop (en ook mijn thesis in zijn geheel). Ik heb drie recepten over schmink van Ovidius nagemaakt en het ene is al beter gelukt dan het andere. Het was ook niet altijd even gemakkelijk om een niet giftig of niet bijtend alternatief te vinden van bepaalde producten. Mensen die geïnteresseerd zijn in mijn experimentjes kunnen me altijd contacteren.

Kijk, dat is altijd leuk om te horen. Bedankt..

Martin