maximale snelheid in vacuum

Polly Translate

hallo, ik ben dirk , 15 jaar, en had een berekening gemaakt voor de maximale snelheid in een vacuum. Maar ik denk niet dat hij klopt ma ik weet niet waar het aan kan liggen. Hij gaat zo: als E=mc² is de totale van een voorwerp en hij heeft in een ruimte geen luchtweerstand dus er gaat geen potenciele energie verloren aan warmte, dan had ik bedacht dat als je mischien voor de maximale snelheid van een voorwerp de formule E=mc² gelijk stelt aan de formule van de bewegingsenergie en dat je die dan oplost als je wel de weet maar geen snelheid, dat je dan achter de snelheid kan komen en omdat je de totale energie van dat voorwerp dan weet dat je dan ook de totale snelheid kan berekenen. er komt altijd hetzelfde getal uit (logisch als je er even over na denkt) maar wat klopt hier dan niet aan? (PS vind ik prachtig maar ik zit pas in het derde dus erg ervaren ben ik nog niet hoewel ik al redelijk veel weet door jullie site en andere)

Antw.: Hallo Dirk, de maximale snelheid van een voorwerp in het vacuum kun je niet berekenen met de bovenstaande formule. Bij de formule wordt gebruik gemaakt van de constante "c". Deze c is dus een vaste waarde. Op deze site is al enorm veel geschreven over deze materie. Gebruik eens de zoekoptie bovenaan dit scherm.