4 januari 2021

probleem met windmolenparken

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

In een artikel over windenergie (uit nederland van dinsdag 6 juni 2006 nr 8)kom ik de volgende zin tegen. Teveel energie bij veel wind kan congestie veroorzaken op de elektriciteitsnetten. Weten jullie wat hiermee bedoeld wordt?


Het woord is misschien wat vreemd gekozen, het betekend verstopping. Maar je zult je afvragen wat verstopt er dan? Leer meer…..

Het betekend eigenlijk dat ze de aangeleverde energie niet kwijt kunnen op de aansluiting van het elektriciteitsnet. Ook komt het voor dat groene voorrang heeft op andere stroom soorten. Het is eigenlijk een probleem dat geschapen wordt door slechte voorbereiding en of wetgeving. In het eerste geval is de aansluiting te licht om alle stroom af te kunnen voeren, je kunt het vergelijken met het aansluiten van een wasmachine met een tweeling snoertje. Dat gaat ook niet goed. Het draait natuurlijk allemaal om kosten. Even snel het netwerk aanpassen is niet goedkoop. Er zullen extra kabels getrokken moeten worden, en nieuwe schakelruimtes worden geplaatst.

Dat groene stroom altijd voorrang moet hebben is natuurlijk een discussie waard, ter wille van wat en welk voordeel?

Binnenkort komt op deze site een mega artikel over windenergie voor de Nederlandse kust van één van de betrokken personen van dit project.