3 januari 2021
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Bijna raak??

Morgen scheert er een enorm rotsblok langs de . Het is nog op een aardige afstand, maar in kosmische begrippen erg dichtbij. Deze komt langs op een afstand van 1,1 x de aarde maan afstand. Ofwel 422400 kilometer. Bedreiging voor de aarde is het deze keer niet, maar in de komende jaren zijn er nog aardig wat objecten die langs komen. Snelheid van dit object (XP14) is 17,41 kilometer per seconde. Lees meer…

Nasa heeft al een aardige lijst met objecten die langs komen voor de volgende 100 jaar. Er zijn op dit ogenblik geen bedreigingen voor de aarde, maar kunnen er in de toekomst wel zijn. Pikant detail is dat we op het ogenblik geen verdediging hebben tegen dit soort dingen. Zelfs het aankomende brokje van diameter geschat 370-820 meter is er geen vangnet. Natuurkundige van NASA en over de hele wereld buigen zich wel over het probleem, en werken aan een oplossing voor als het echt tot een aankomende botsing zou komen in de toekomst. Zie voor alle dichtbij komende objecten de volgende site: UPCOMING CLOSE APPROACHES TO EARTH

UPCOMING CLOSE APPROACHES TO EARTH
1 AU = ~150 million kilometers
1 LD = Lunar Distance = ~384,000 kilometers

Object
Name
Close
Approach
Date
Miss
Distance
(AU)
Miss
Distance
(LD)
Estimated
Diameter*
Relative
Velocity
(km/s)
(2004 XP14) 2006-Jul-030.00291.1370 m – 820 m17.41

Een botsing met XP14 zou niet fijn zijn, maar niet levens bedreigend voor de hele aarde. Het beste kan de dan ook vallen in onbewoond gebied aan land. Liever niet in het , dan kunnen er tsunami van honderden meters hoog kusten verwoesten. Maar goed dat deze dus voorbij trekt.