1 januari 2021

verantwoord barbeknoeien

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

 Verantwoord vuur voor de barbecue, wij leden van het NW team moeten natuurlijk ook wel eens barbecuen. En ja gewoon aansteken is natuurlijk wat gewoontjes. Dus wat moet je dan? Draaien met een stokje deden onze voorouders al, en naar het schijnt moet je daar wel heel bedreven in zijn. Lees meer…….

Er hing nog een oude schotel van de satelliet ontvanger aan de muur, dus die moest er aan geloven. Deze was toch overbodig geworden door de komst van de kabel en multimedia box.  Want het is leuk zo’n schotel, maar heeft toch meer onderhoud dan zo’n kabelkastje. Kom je terug van vakantie, heb je geen beeld meer, code opnieuw invoeren op de pc. Even wachten,..en … nog steeds niks. Oke, zal wel vocht zijn. Kop uit elkaar, in elkaar …. nog niks. Andere kop er op, binnen kijken… wel verddd.. nog niks. Dan maar de sat finder er tussen, ja helemaal geen signaal!!!  Eens even achter de schotel gaan staan en richting het zuiden kijken.

Heee, die dennenboom is toch wel heel veel gegroeid de laatste tijd. Vooral de laatste weken schijnt. Oke, even de schuur binnen, snel de kettingzaag gepakt. Die zullen we eens even kortwieken, grove zee den of niet ghg ghg. Een armdikke tak zit mooi voor het zuiden. Ik start de zaag, als boter er doorheen, shht boven op dat rozen struikje. Moeder de had intussen ook onraad geroken, en kwam eens poolshoogte nemen. Ben je gek geworden of zo!! Nou ja ondertussen bijna wel, probeer het nog uit te leggen… Maar ja, rozen boompje was al plat. Toen ik zei dat het misschien klimrozen waren, moest ik bijna een spurt trekken. Later is alles toch nog goed gekomen, en er was nu ruimte gekomen voor de schommel. De kleinkinderen zijn er gek mee, en de schotel, je begrijpt is nu van de muur.

Wat denk je, had ik nog een rol aluminium tape liggen. Het verband was snel gelegd. Schotel in de bankschroef, en plakken maar. Ik kan bijna niet wachten. Hup naar buiten met dat ding, even de hand in het brandpunt…..oei dat is al lekker warm. Maar nog niet genoeg, glimmen moest dat ding! Had ik vorig jaar op de braderie nog een tube wonder polish gekocht voor een prikkie. Na een half uur in het zweet gewerkt te hebben was hij klaar. En net op tijd voor de gasten, gezamelijke actie…. aansteken van de barbecue. En jawel, dikke rookpluimen. Zo dat was misschien een kleine omweg, maar uiteraard de moeite waard! Zie de foto..

Iedereen een hele goede vakantie toegewenst, en niet boos worden als de vragen even niet zo snel beantwoord worden. We gooien geen vragen weg, en proberen alle vragen te beantwoorden.

PS we zoeken nog auteurs…….