3 januari 2021

Oogspoelvloeistof

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Kan demiwater veilig gebruikt worden als oogspoelvloeistof?
Moet het dan nog aan bepaalde eisen voldoen?

Dat moet het zeker, lees meer….

Je oog vloeistof is , dat proef je als je huilt. In demiwater zit helemaal niets, en dit vindt je oog niet fijn. Ik zou het alleen gebruiken in een noodgeval. Je kunt beter gekookt gebruiken met wat zout.

Waar oog vloeistof uit bestaat is het volgende. Het is een samenstelling, dat wil zeggen van 1 fabrikant. Er kunnen kleine verschillen zijn. Maar dit zit er bijvoorbeeld in:

per ml 7,14 mg natriumchloride, 0,38 mg kaliumchloride, 0,154 mg calciumchloride, 0,2 mg magnesiumchloride, 0,42 mg natriumfosfaat, 2,1 mg natriumwaterstofcarbonaat, 0,92 glucose-watervrij en 0,184 mg gluthation-disulfide.

Dus je ziet dat er behalve water nog wel het een en ander in zit. Vergeet ook niet dat dit water is gesteriliseerd. En bevat dus geen enge beesten meer. Je ogen is een kostbaar bezit. Beter maar het originele gebruiken.

Martin.