1 januari 2021

aandrijving door magneten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo, ik was eigenlijk gewoon aan het rondneuzen op het om iets op te zoeken over magneten ,jaren geleden bestond bij mij het idee al om een te aangedreven door magneten . Nu lees ik op dit forum dat er mensen zijn die hetzelfde idee koesteren , tof .
Ik was eigenlijk een beetje verast en tegelijk geinteresseerd in de nieuwe evolutie van magneten , 20 jaar later . Er zijn er die het idee geen kans geven maar ik ben andere mening , bekijk de evolutie van de magneten maar eens vroeger goed om een nageltje op te rapen maar nu worden ze in allerlei toepassingen gebruikt , kijk maar naar electro magneten .
Ik zit met verschillende ideeen maar ben te weinig onderlegd in deze materie om iets te construeren langs de andere kant kriebelt het al jaren en geraak ik misschien langs deze weg wel aan wat meer info over magneten in het algemeen . De eigenlijke werking ,sterkte bepaling ,opvoeren van kracht , hoe een magneet eigenlijk ontstaat en uit welk deze bestaan en waar deze eventueel te verkrijgen zijn . Allee ik hoop op enkele reacties zodat ik er misschien toch nog toe kom iets te maken ……..groetjes …ruddike….

Antw.: Auto’s en voertuigen die worden aangedreven door magneten bestaan al circa 100 jaar. (Lees meer….)

Deze voertuigen werden aangedreven door elektromotoren (1 van de eerste typen zie je op de foto). Een elektromotor is niets anders dan een paar magneten (elektromagneten).

Zelfs de aandrijving van de zweeftreinen werken volgens hetzelfde principe als de elektromotor. De elektromotor is als het ware uitelkaar getrokken en in de "rails" bevestigd.

Voor meer info over magneten, zweeftreinen of al het andere wat je wil weten kun je de zoekoptie bovenaan dit scherm gebruiken.