31 december 2020

Waarom weigeren sommige gemeenten de UMTS masten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Sommige gemeenten weigeren de masten die straling zouden uitstralen dat slecht is voor de gezondheid van de mens. Is dit zo, en wat kunnen we daar aan doen? 

 


 

We zouden met z’n allen kunnen verhuizen naar de maan, maar dan heb je last van kosmische straling. Lees meer……………

Laat ik beginnen met uit te spreken dat elke verandering in straling niveau, magnetische velden, warmte of licht straling zoals UV invloed heeft op ons. De ene meer als de andere. Het is maar net hoeveel last ons lichaam daarvan heeft, hoe intens deze straling is, en vooral hoe lang dit duurt. 

Denk nu niet dat straling pas van de laatste jaren is, de mens heeft al sinds zijn bestaan te gehad met straling. Toen vooral kosmische straling en zonnestraling. En niet te vergeten straling uit de zelf. Ja, ja wat maak je me nou? Ook de aarde straalt uit! Onze aarde bestaat uit allerlei mineralen die straling uitstoten. Dit zijn gamma, Alpha, en bèta straling. In Nederland is dit 10 a 12 count’s per seconde. Of wel gemeten op een bepaald oppervlak 10 a 12 deeltjes per seconde. Dit is niet gek hoog, in bijvoorbeeld India zijn plaatsen waar het 400 counts per seconde is.

De straalt natuurlijk ook, niet alleen wit licht wat wij kunnen zien maar ook infra rood UV  en andere magnetische straling. Het aard magnetisch veld zorgt er voor dat de meeste straling wordt afgebogen. Ook wordt veel straling tegen gehouden door de atmosfeer, en dan vooral door de ozon laag. Dan zijn er ook nog de zogenaamde neutrino’s. Deze gaan dwars door alles heen. Ze zijn zo klein dat ze met gemak door de aarde heen zonder ook maar één atoom te raken. 

De kosmische straling is verder afkomstig van allerlei sterren die om ons heen staan. 

Maar we zijn er nog niet. Wat dacht je van alle satellieten die om ons heen in de ruimte hangen. We zitten wel lekker te kijken naar astra en hotbird. Hup, zo’n schotel op je dak of muur kasje er tussen en klaar. Maar ook naast de schotel valt de straling, ook die straling komt onze woonkamer binnen. En dit zijn dan nog maar de satellieten waar wij profijt van hebben. Maar er zijn er nog veel meer, TV beelden van stations onderling, telefoon verbindingen, verbindingen. Er hangen al 66 satellieten van de iridium  maatschappij in de ruimte. Kijk hier maar eens: NASA site. (er opent zich een tweede scherm)

Oké, maar we zijn er nog lang niet. Hoogspanningsmasten lopen door heel het land, maar wat je niet ziet zijn de kabels, en ja ook deze stralen een elektro magnetisch veld uit dat ons kan beïnvloeden. Maar we hoeven niet zo ver te gaan, ook de leidingen die bij je thuis door de muur lopen stralen uit. Je wekker radio? Ja precies ook die straalt uit. Heb je nog een ouderwetse TV of monitor? Deze stralen Bèta straling uit, dus weg met die zooi. Een inductie kookplaat in de keuken, foei… een hele sterke straler van elektromagnetische velden. 

En wat dacht je van het draadloze modem, draadloze telefoons in huis. Tsja, ook deze stralen uit. En natuurlijk al onze radiozenders om ons heen, oké de TV beelden stoppen per 1 december. Slaap je op een elektrische deken? Jawel ook deze!

Dan komen we natuurlijk bij onze mobiele telefoons. Deze houd je notabene tegen je oor, en ja hoor ook weer straling. Sta je wel eens in de bus, metro of kom je wel eens in winkels? Bedenk dan dat tegenwoordig bijna iedereen een mobiele telefoon bij zich draagt. Bezoek je wel eens een concert in de kuip, of arena? Ja hoor 40.000 van die krengen om je heen. 

Volgens een Zwitsers pas gehouden komen er van de UMTS masten elektromagnetische stralen. Maar niet meer als er van andere vergelijkbare stralings bronnen komen. Bedenk dat een mobieltje, of draadloze telefoon meer schade doet. Om de simpele reden dat de afstand tot het lichaam zo kort is. Sterke magneetvelden zijn niet goed voor een mens of dier, laat dat duidelijk zijn. Je moet ook geen UMTS mast onder je bed verbergen, dat is niet goed. Maar op voldoende afstand is het net zo gevaarlijk, of lees veilig als al de andere stralingen die hierboven zijn genoemd.

Maar je ziet, je kunt het niet ontlopen. Het is er altijd al geweest en het zal er altijd zijn.

Wil je dus vrij zijn van straling, en je verhuisd naar de rimboe, bedenk dan dat je daar zelfs niet vrij bent van straling. Dus komt er een provider bij je langs en wil voor 200 eurie in de maand een mast in je tuin plaatsen?

De keuze is aan u…..