5 januari 2021

keramisch kookplaat verwisselen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hoi
ik heb mijn kookplaat stuk
heeft 5 aansluitingen ook de stekker heeft er 5
2x zwart 1x bruin 1x blauw en 1x geel

Heb een andere gekocht en op dit elek- schema staan maar 4 aansluitingen
2x zwart 1x blauw en 1x geel
Wat doe ik met de bruine kabel ??
Dus ik heb een kabel over , zowel in het snoer als in de periflex doos
gr jan


Beter eentje te veel dan te weinig zullen we maar zeggen. Lees meer…

Je zult even moeten kijken op het type plaatje. Want er zijn veel kook platen uit allerlei landen. Wat belangrijk is om uit te vinden of het een 230 Volt aansluiting is. (wat ik denk) of 400 Volt aansluiting.

Als je duidelijk ziet staan dat het een 230 volt aansluiting betreft kun je hem gewoon aansluiten en die ene bruine draad gewoon niet gebruiken. Je moet wel kijken wat je totale vermogen is. En of je zekering geschikt is. P=A x V  dus je aantal Watt’s delen door de spanning 230 Volt. Kom je boven de 20 Amp uit zul je nog een blauwe draad nodig hebben. Zie dit artikel: Krachtstroom terug brengen naar 230 volt

Is het vreemde combinatie, met 400 Volt op het plaatje dan even langs een techneut lopen. Anders moet ik het plaatje zien om je verder te helpen. Normaal wordt blauw niet gebruikt bij 400 Volt, maar ik heb al meer vreemde dingen gezien.

Succes, Martin