26 januari 2021

Oven: Perilex stekker Aansluiten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hoi,
Ik ben net met 3 vrienden in een nieuw appartement gaan wonen en nu proberen we de oven aan te sluiten. Zelfs ben ik vrij a-technisch vandaar dat ik hier mijn bericht achterlaat voor hulp šŸ™‚
Het zit zo: De aansluiting in de muur zit er al, en nu heb ik een over gekocht en daar zit alleen de draad aan, dus niet de stekker. En deze probeer ik nu aan de draad te monteren.
De draad bevat 3 draden: Bruin, Blauw en groen/geel. Terwijl de stekker zelf 5 aansluitingen heeft… De aansluiting is 2 x 220 v.
Mijn vraag is dus hoe moet ik, beter gezegd waar moet ik die 3 draden aansluiten in de stekker?
Bij voorbaat dank,
Florian

 


Het wordt tijd dat we een rot-klussen site gaan beginnen denk ik.  Maar al te moeilijk is het niet. Lees meer…

 

Je oven heeft drie draden in het snoer. Bruin , blauw en geel/groen.  Geel/groen is de aard draad. Als je de aansluiting aan de muur open maakt (eerst even de spanning eraf) kun je het binnenwerk zien. Neem een stuk papier en schrijf de kleuren op. Je kan verschillende kleuren aatreffen. Maar wat je zeker terug ziet is geel/groen en blauw. dus die heb je al. De andere draden kunnen zwart ,bruin zijn. Als er ook nog een rode of grijze draad bij zit zou ik even een bevriende techneut vragen. Want dan heb je te met een oude installatie. Beter is dan even te meten.

Anders kun je de stekker aansluiten blauw op blauw  geel/groen op geel/groen en de bruine draad komt op de bruine of zwarte draad. Uiteraard goed kijken hoe de stekker er in zit. Als de aansluiting is verdeeld over twee groepen, moet je even kijken of je op de juiste groep zit aangesloten. Het best is dan even te meten, met groep voor groep onder spanning te zetten. Bij de Gamma heb je al een meter voor 5 eurie. Daar kun je niet voor zonder zitten. Altijd makkelijk voor volgende klussen. Pas op met meten, 230 volt kan dodelijk zijn. Bij twijfel een technisch onderlegd persoon erbij halen.

Veel bak plezier, of wordt het toch een pizza?