hoe komt het dat de aarde om haar eigen as draait?

Polly Translate

We moeten op school een planetarium maken. En we wilde graag weten hoe het komt dat de om haar eigen as draait. We hebben niks gevonden op of in boeken. En toen kwamen we deze vraagbaak tegen. Dus we hopen dat jullie ons kunnen helpen.

Ja, dat is er zo 1, op een dag denk je ‘out of the box’ , of in dit geval ‘out of this earth’, en ineens, hoe komt dat ? Wel eigenlijk is het heel simpel.. Lees meer.

 

De draait omdat hij gewoon draait ! Het is een algemene ‘verkeerde’ opvatting dat alles wat beweegt ook zal stoppen, het is zo dat alle lichamen hun toestand zullen behouden zonder invloed van een andere partij. Maw een object in stilstand zal stil blijven, en een object in beweging zal dat ook blijven als er geen andere krachten op uitgeoefend worden.

Op zijn we gewend aan zwaartekracht, en hierdoor ontstaat vaak ook de frictie kracht (wrijving). Door deze aardse kracht zal er bij beweging verloren gaan door de beweging zel, met als resultaat dat het stopt. De zweeft in de ruimte, en op wat ‘steentjes’ na, en de maan invloed werken er geen andere krachten direct op de aard rotatie in.

De is bij de vorming uit gas en aan het draaien gegaan (ons zonnestelsel draait ook) en draait nu nog, dus geen moeilijke dingen, maar simpelweg een feit van moeder natuur.