1 januari 2021

bloed druk

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

wat is de bloeddruk van een van 55 jaar en weegt 60 kg.
de bloeddruk nu 102:52 is dat goed?


Is aan de lage kant. Normaal is 120 : 80. De vraag is of dit een eenmalige meting is ? Hoe en met wat voor apparaat gemeten is, of je (extreem) veel aan sport doet etc. Zo zonder alle gegevens valt er verder niet zoveel over te zeggen. Als je altijd al een lage bloeddruk hebt gehad en geen klachten ontstaan, beschouwt een arts deze niet als pathologisch of ziekelijk. Daar de druk belangrijk is voor de voortstuwing van het bloed naar alle delen van het lichaam, kan deze niet te laag zijn, anders treden wel stoornissen in de werking van de organen op. Als je daarintegen voordien altijd een hogere druk hebt gehad, en deze is plotseling of in korte gedaald (duizelingen bij plotseling opstaan etc.) is het tijd om eens een bezoekje te brengen aan je huisarts.

***arjen***