Gapen bij honger

Polly Translate

Gapen als je vermoeid bent is bekend, maar ook komt gapen vaak bij erge trek (‘ honger’) voor. Hoe kan dit?

 

Hallo Kever,

Gapen als je honger hebt heb ik nog nooit van gehoord, het is ook niet logisch.

 

Je zou kunnen denken dat als je honger hebt, je een te lage bloedsuiker hebt, vandaar de honger.En dat je lichaam als een reactie bewegingen gaat maken, maar dit zou je lichaam alleen moeten doen als je een te hoge bloedsuiker hebt, zodat je door het bewegen insuline aanmaakt die bloedsuiker verlagend is.vandaar dat dit niet logisch klinkt.

Mocht iemand daar anders over denken opmerkingen zijn welkom!

Wat ik wel heb gevonden en weet is dat als je het koud hebt, ook veelvuldig gaat geeuwen. Namelijk om dezelfde reden als daarnet, je lichaam gaat zelf bewegingen om de lichaamstemperatuur omhoog te krijgen .Daarom ga je ook klappertanden.

Als je moe en slaperig wordt ga je ook langzamer ademen, daarom geven je hersenen een seintje dat er meer moet komen, en dus ga je geeuwen.

nog meer theorieën:,

Waarom werkt het aanstekelijk?, ze zeggen dat als je in een ruimte bent met meerdere mensen, en de een gaat geeuwen, dat je dan meedoet omdat er waarschijnlijk dan een teveel is aan koolstofdioxide.Het lijkt dan alsof het aanstekelijk is.

Al deze theorieën zijn echter nog niet wetenschappelijk bewezen.

En ondertussen gapen wij gezellig door…

 

Leonie