Altijd statisch geladen

Polly Translate

Mevr. van de Leden schreef; Hoe komt het dat als mijn dochter bij ons is, alles wat zij aanraakt elektrisch geladen is, ook ikzelf of haar kinderen.
Zij zegt dat zij dat alleen bij mij heeft, raar hoor! Zelf heb ik er geen last van, een heel enkel keertje met de rand van de kast, maar dat is zelden. Maar net raakte zij haar dochter aan, en zij zeiden tegelijk Au! Hoe komt dat?

Elektrische lading welke door de omgeving opgedaan wordt, wordt doorgaans ‘statische elektriciteit’ genoemd. Statische elektriciteit ontstaat als isolerende materialen wrijving van elkaar ondervinden, bijvoorbeeld polyester van een broek en wol van een stoel. Lees meer..

Feitelijk wordt u negatief geladen doordat u uit je omgeving vrije elektronen oppikt (deze zijn negatief geladen). Bepaalde stoffen zijn hier erg goed voor zoals wollen kleding, synthetische vloerbedekking, e.d. Terwijl natuurlijke stoffen zoals leer elektrische lading goed laten weg lekken. Een andere factor welke bij mensen erg meespeelt is de droogte van de huid. Een droge huid geleid namelijk moeilijk elektriciteit, en een vochtige huid goed. Hierdoor hoopt lading zich op in het lichaam.

 

Waneer u zelf een keer elektrisch geladen bent, dan kan aanraking met uw kast (indien geleidend) er bij u voor zorgen dat u ontladen wordt, uw kast heeft wellicht een aluminium afwerk strip welke geleidend is. Uw dochter zou bij u in huis erg snel electrisch opgeladen kunnen raken door de combinatie schoenen (isolerend), een droge huid en bijvoorbeeld een kleed wat u heeft liggen. De ene persoon is hier door zijn of haar unieke huid samenstelling gevoeliger voor dan anderen. Ze zou dit kunnen proberen te voorkomen door kleding te dragen van natuurlijke materialen, een hydraterende handcrème te gebruiken en eventueel is er ook schoeisel verkrijgbaar waarin koolstofvezels zijn verwerkt, waardoor de statische elektriciteit continue weg kan komen.

 

Hopelijk ebben door deze tips de ‘spanningen’ bij u thuis een beetje weg.