5 januari 2021

magnetische verf

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

g dag, ik heb geen idee of ik hier een antwoord kan vinden op de volgende vraag??
maar er bestaat zoiets als magneet verf.
als je dat op je muur smeert blijven de magneetjes tegen de muur plakken, maar kan het ook anders om.
is er ook zoiets als vloeibare magneet??? of is dat te ..
wie kan mij daar antwoord op geven, mijn mail adres staat er bij…
het gaat dus om de tegen hanger van de magneet verf.. als dat de A is zoek ik de vloeibare B…

 


 

Beste Margje, een leuk idee natuurlijk om magnetische verf te maken, maar zo simpel is dat nog niet. Om te beginnen heb de een staalsoort nodig die te magnetiseren is zoals ijzer en nikkel of Vicalloy: (Fe 38 %, V 10 %, Co 52 %). Dit is een mengsel van ijzer, vanadium en cobalt.

Lees verder …

Bij gewone magneetverf die door the magnetic company wordt geleverd zitten er ijzerdeeltjes in de verf zelf, zodat magneten op de verf blijven ziiten. Zou je de ijzerdeeltjes in de verf zelf magnetisch maken, door bijvoorbeeld een bestaande magneet af te vijlen, en het vijlsel in de verf te doen dan heb je verf die zelf magnetisch is. Simpel, maar zoal je weet trekken magneten elkaar aan, en dus gaan alle deeltjes keurig op een klontje in de verf zitten. Het is hetzelfde effect als wanneer je een magneet boven een bak met ijzeren spijkertjes o.i.d. houd; ze gaan allemaal op een klontje aan de magneet vast zitten. Dit gaat dus niet werken.

Het enige wat dan overblijft is om gewone magneetverf op de muur te smeren en dit als het goed uitgedroogd is te magnetisen met een sterke magneet. Op die manier krijg je dan een (licht) magnetische muur . . .

 

*arjen***