24 januari 2021

hoe kan ik snel water overpompen?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik wil uit een waterbed wegpompen omdat hij lek is maar heb aleen een tuinslang en emmers en het stuf dat iedereen heeft maar dus geen pomp hoe kan ik dan dan het water zo snel mogelijk wegpompen? (oja de douche is ongeveer 7 meter er vandaan en lager dan het bed en daar moet het water heen.) 

 

Karwei van niks hoor, zeker als de badkamer lager ligt dan het waterbed. Lees meer…

Zelfs zonder pomp is dit snel op te lossen. We gaan gebruik van de zwaartekracht. De trekt nu eenmaal aan alles, dus ook aan het water in het waterbed. We moeten het alleen in goede banen leiden. Een tuinslang had je al, dus die nemen we ter hand. Wat nu belangrijk is dat de slang eerst met water wordt gevuld met zo min mogelijk luchtbellen. Houdt wel je vinger op de uiteinden, of vouw hem goed dubbel. Het beste uitvoerbaar met twee personen. Het ene end stoppen we in het diepste punt van het waterbed, en het andere end uiteraard in de afvoer van de badkamer. Laat beide einden los, en je waterbed zal langzaam leeg lopen. Zorg dat het uiteinde van de slang goed onderwater blijft, hoe groter het hoogte verschil. Des te harder zal het water gaan stromen. 

Deze methode wordt overhevelen genoemd. Als er maar een hoogte verschil is werkt dit altijd. Deze methode wordt ook vaak gebruikt om elektriciteit op te wekken in berggebieden. Alleen staat er dan geen waterbed boven maar een sappig alpenmeer of zo. 

Je kunt natuurlijk ook emmertjes gebruiken. Maar ik schat jou bed 200 X 200 X 30 cm  =1,2 kuub water  = 120 volle emmers, ga er maar aan staan.

Veel plezier, Martin