1 januari 2021

Duurzame verwarming voor tijdelijke woningbouw

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Voor mijn afstudeerproject Bouwkunde ben ik op zoek naar een verwarmingssysteem voor een tijdelijk (20 jr) woningbouwproject aan de Maas in Rotterdam. (30 woningen) Het liefst zou ik dit op een beetje duurzame manier oplossen. Ik wil de 30 woningen graag centraal verwarmen, dus 1 "centrale". Centrale verwarming op biomassa is misschien een idee, maar dat gebeurt eigenlijk niet op zo’n kleine schaal. Houtpellets? Of misschien een verwarming op alles wat op de Maas komt aandrijven? Wie heeft er suggesties of kent systemen die voor mij van pas zouden kunnen komen?

Groeten, Tjalling

Antw.: Dit is zeker mogelijk, en indien gewenst, zelfs met een combinatie van zonneboilers en/of warmtepompen. Kijk hiervoor eens op de onderstaande link.: https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?file=article&name=News&sid=1113