Polly Translate

Kan CO2 niet uit elkaar gehaald worden?
Dus 1 losse C (carbon/koolstof) en 2 zuurstof.
Nu hebben we het zelfs al over ondergrondse opslag van CO2.

Hopelijk weet iemand raad!
Maarten

www.d-tec-t.nl

Antw.: De oplossing is eenvoudig. (Lees meer………)

Door middel van fotosynthese nemen groene planten, bomen en algen de koolstofdioxide uit de lucht op en zetten deze met behulp van en zonlicht om in glucose en zuurstof.

12H2O + 6CO2 + licht → C6H12O6 (glucose) + 6O2 + 6H2O

Helaas worden door een slecht politiek beleid in veel landen, grote stukken bos gekapt zonder dat hiervoor nieuwe bomen worden aangeplant. Er zijn gelukkig ook landen waar voor iedere boom die gekapt wordt minstens 1 of 2 nieuwe boompjes moeten worden geplant. Wanneer dit beleid overgenomen wordt is er minder noodzaak om allerlei dure oplossingen te bedenken zoals bijvoorbeeld de ondergrondse opslag van koolstofdioxide.

Door een goed politiek beleid kan alles veel eenvoudiger. De gemakkelijkste oplossing is meer bomen planten dan er  gebruikt worden. Indien dit mogelijk gemaakt wordt, kan daarnaast de uitstoot van koolstofdioxide gereduceerd worden door gebruik te van groene zoals o.a. : zonnepanelen, windmolens en biomassa.

Op deze site is veel te vinden over groene energie. Hiervoor is de zoekoptie die jouw verder helpt.

Voorbeeld: Warmtepompen

Voorbeeld: Biomassaverkleining

Voorbeeld: Biomassaketel

www.eta.co.at

Voorbeeld: windmolens