2 januari 2021

Perpetuum mobile

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Perpetuum mobile
hallo,
ik zit in 6 vwo en doe NT, dus moet ik een profielwerkstuk met een technisch onderwerp. De perpetuum mobile leek mij wel erg interessant. Nu had ik de vraag of iemand tips voor mij heeft, weet hoe ik een mooie perpetuum mobile kan bouwen of juist kan aantonen dat een perpetuum mobile van de eerste rang niet werkt.
Alvast bedankt!

Atomen, werken deze ook oneindig zonder ?

Aantonen dat het niet werkt zal niet al te moeilijk zijn. Lees meer……

De eerste werkende moet nog worden uitgevonden, dat is zeker. Het wordt tegenwoordig ook anders genoemd “vrije energie”. Oftewel energie die altijd beschikbaar is, weinig of niets kost, en voor iedereen beschikbaar. Het is ook vaak dat de uitvinders denken iets gevonden te hebben. Op zie je ook een filmpje van iemand die twee halve schalen van magneten naar elkaar toe beweegt. Hierdoor begint een wiel te draaien, het stoppen wordt niet gefilmd. En dat is jammer want dit zal zeker gebeuren. Er staat dan bij dit is een prototype, en de echte zal zeker werken. Wat men echter vergeet is dat met het handmatig naar elkaar toe bewegen van de twee helften er energie wordt ingebracht. En omgezet in een draaiende beweging. Kijk maar eens goed naar al die filmpjes op www.youtube.com . Altijd wordt er eerst energie ingeduwd, alvorens er ook maar iets gaat bewegen. Zodra de eerste wordt uitgevonden die zelf begint te bewegen is het voor elkaar. Maar waarom neem je niet de , maan, en als voorbeeld? Deze bewegen toch ook heel lang achter elkaar? En gebeurd dit zonder energie? Het lijkt wel zo, maar is dit ook zo?

Als je op deze site zoekt zul je veel vinden over jou onderwerp. Doe je best, en krijgen we werkstuk nog te zien? We zullen het zeker plaatsen…onder voorbehoud natuurlijk. šŸ™‚

Martin