1 januari 2021

welke stroom kabels te gebruiken?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

ik woon in Brazilie en omdat je hier niet weet of een elctricien ook onderlegd is of enkel goed is in lampen vervangen de volgende vraag.
Ik heb een hotel en dus is t stroomverbruik aardig hoog.
Maximum belasting is 105.000 Watt.
De 220 V gaat met 3 fases en een 0 -draad over 85 meter van de meterkast(50A zekering maar slaat geregeld door)naar de verdeelkast met 10 zekeringen (vanwaar het met 1 fase naar de kamers verder gaat)
Om deze 85 m kabels te vervangen (want de bekabeling is nu een zootje en van verschillende diktes aan elkaar geknoopt…) zegt de ene ´electricien´ dat t 6 mm kabels moeten zijn, de ander 10 en de ander 16. Omdat het een flink prijsverschil is graag advies hoe om te weten welke kabel we moeten gebruiken.
Alvast hartelijk dank,

Marcel Kersten

Antw.: Kort geleden is een zelfde soort vraag behandeld, kijk eens op : https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1266 . Hier staat ook een rekenprogramma bij zodat jezelf een indicatie van de benodigde kabeldikte krijgt. Een elektricien behoort dit te weten. Veel succes.