speelgoed-auto op zonne energie?

Polly Translate

ik zou graag mijn speelgoed-autotje op zonne laten werken. ik vind het nogal idioot telkens die milieuvervuilende batterijen te kopen/op te laden.
echter, ik weet niet hoe ik dat moet doen en welk ik nodig heb om dat te kunnen .
ik zou graag ook weten hoe ik dat alles in mekaar knutsel.

Beste Brambi, Ik hoop dat je autotje klein is, of dat hij een heel groot oppervlak heeft. Zonnecellen zijn een goede alternatief, en je insteek is goed. Helaas leveren ze erg weinig vermogen om een autotje direct aan te drijven. Tenzij deze ervoor gemaakt is. Lees meer… De zonnecel ’s zijn eigenlijk altijd in de ligt klasse. In nederland zijn er teams welke hier wereld beroemd mee zijn ( http://www.nuonsolarteam.nl  ).
Op speelgoed gebied is het zelf maken van een bestaand autotje niet zo makkelijk. Het motortje is er vaak te zwaar voor.

Er zijn wel veel speelgoed kits te koop die dit juist allemaal uitleggen, helaas veelal in het engels, en deze zijn dan niet in nederland of belgie te koop. Een voorbeeld hiervan is: thamesandkosmos solar kit  of  solar, in nederland is bij Conrad.nl wel een  solar kit te koop waar je dit helemaal  mee kan uitproberen, zoek op de site op ZONNEC.EXPERIMENTEERBOUWPAKKET of op bestnr.: 196797 – 89 .

Over jouw autotje kan ik verder weinig zeggen, het is te afhankelijk van de spullen in het autotje.
Maar heb je wel eens gedacht aan een batterij oplader op zonnecellen ?  Wel de juiste batterijen type erbij gebruiken !