31 december 2020

bescherming

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hoi,
Als ik een Nederlands patent krijg op mijn vinding, kan ik een buitenlands bedrijf dan verbieden het produkt volgens dat patent in het buitenland te vervaardigen en dat produkt op de Nederandse markt te verkopen ?
Kan ik eventuele gebruikers van zo’n produkt in Nederland voor de rechter slepen ?

Beste wortel, dit is niet bepaald natuurkundig, maar ligt ons na aan het hart. Zijn we niet allemaal een beetje uitvinder ? Lees meer…

Invoer van items waarop een patent ligt in nederland is een douane zaak, voor al deze vragen kan u het beste zich wenden tot het nederlands patent bureau, de kamer van koophandel en de douane.

Dit is wel ingewikkelde materie, maar zo ver wij weten maakt het helemaal niet uit waar het gemaakt is in de wereld, het gaat om het markt-afzet gebied. In jouw geval nederland. Een producent zal een een patent-licentie of het patent zelf moeten bezitten wil hij nederlands gepatenteerde technologie op de nederlandse markt afzetten. Hoe dit met recht werkt is ons verder onbekend, maar het zou raadzaam zijn patenten altijd in geheel europa uit te zetten.

 

www.kvk.nl

www.douane.nl

http://www.octrooicentrum.nl/

http://nl.espacenet.com

Informatief verhaal omtrend een patent: http://www.evd.nl/info/zoeken/ShowBouwsteen.asp?bstnum=191492&location=/info/sectoren/sector.asp?sector=cdh