Hoe komt het dati k zo’n lage temperatuur heb

Polly Translate

Mijn temperatuur is 36.2 graden, wanneer ik uit een epileptische aanval kom dan is mijn temperatuur altijd 35.3, waarom is dit?
Deze vraag heb ik ook aan mijn huisarts en neuroloog voorgelegd, beide zeiden lachend:
– misschien is je thermometer kapot ? – daarna heb ik het nooit meer aan iemand gevraagd.
Als baby had ik toevallen die later overgeaan zijn epilepsie.
Pas in 1998 ( na 57 jaar ) kreeg ik goede medicijnen ( Lamictal ).
Maar soms heb ik nog een aanval en dan is mijn temp. nog steeds 35.3.

Krina
Oja, ik heb in die jaren menige temp.meter gehad 🙂

Krina, het is een kwalijke zaak dat een arts zo reageert, lees meer……….

Tsja, ik vindt het vreemd dat er zo is gereageerd door de toenmalige artsten. Er kan namelijk best iets meer aan de hand zijn. Het volgende kwam ik tegen op een medische site:
Heeft u bij dit verschijnsel ook enkele van deze klachten?
·         Droge huid.
·         Brosse nagels
·         Dun haar
·         Obstipatie
Dan kan dit duiden op hypothyreoidie.
Dr Barnes heeft een simpele manier bedacht om dingen zeker te stellen.
·         Leg voordat u gaat slapen een thermameter op uw nachtkastje klaar.
·         Meet de volgende morgen voor u opstaat uw lichaams temperatuur door de themometer 10 minuten onder uw oksel te klemmen. Beweeg zo min mogelijk, sta niet op uit bed, blijf rustig liggen.
·         Doe deze test op twee verschillende dagen.
·         Uitslag 36,6 C uw schildklier werkt goed, lager dan 36,6 u heeft met 85% zekerheid hypothyroidie.
Dit wil dus zeggen dat er iets niet goed werkt met uw schildklier. Let wel er blijft nog 15% over voor andere dingen. Maar deze test kan al vast gedaan worden. Dan zou ik hierna contact op nemen met uw arts, want er is dan toch iets niet goed. Dit is het korte verhaal van een langer artikel. Wij zijn geen dokters, maar ik hoop dat de arts wil luisteren naar dit verhaal, en eis een verder , zeker met uw achtergrond. Voorts is het goed te weten dat een schildklier slecht kan functioneren wegens Jodium gebrek in uw lichaam. Jodium komt veel voor in zeezout. Ook het keuken bevat dit. De laatste tientallen jaren is het Jodium gehalte verschillende keren verhoogt, omdat de mensen steeds minder zout gingen gebruiken omdat dit “slecht”zou zijn. Vergeet niet dat de mens zo’n 4 gram zout per dag nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Meer over zout kun je vinden door op deze site te zoeken. Ook op www.zout.be staat veel beschreven.
Ik hoop dat je hier mee voort kunt, Martin