31 december 2020

water aantrekken

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik wil graag weten of er vaste materialen zijn die op een of andere manier de eigenschap (kunnen) hebben om vloeistoffen aan te trekken…

Dat kan, lees meer…..

Als ergens een heel sterk magnetisch veld heerst wordt niet alleen aangetrokken, maar ook andere materialen zoals vloeistoffen. Kijk maar eens op een scherm van een oude monitor of tv. Het zit al na een paar dagen dik onder het stof. Hier wordt handig gebruik van gemaakt door grote lucht filters. Men plaatst een aantal platen naast elkaar, en sluit deze aan op een hoogspannings bron. Rook en stof worden aangetrokken, en na een tijdje kunnen deze dan worden schoongemaakt.

Maar doe de proef eens zelf. een PVC pijpje, en wrijf deze over je haar. Het allerbeste werkt het bij een kat. Zet vervolgens de waterkraan heel zachtjes aan zodat een dun straaltje ontstaat. Houd het pijpje een centimeter van de straal vandaan, en zie hoe de straal afbuigt. Ik heb er zelf nog maar een foto van gemaakt. Door het wrijven wordt het ene negatief geladen en het is positief. Ongelijke polen trekken elkaar aan, dus ook het water.