2 januari 2021

Elektrische kriebels

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Wij hebben een huis gekocht en deels verbouwd, ook elektrisch. In de nieuwbouw functioneert ook alles goed maar in het oude gedeelte, met name de keuken "kriebelen"elektrische apparaten op metalen delen en soms is het wel een elektrische schok te noemen. (afwasmachine, toaster, oven, etc. dus van buiten) De heb ik al proefhalve afgekoppeld gehad. Vandaag was zelfs de apple laptop van mijn vriendin electrisch (zo’n prachtige metalen buitenkant), terwijl hij een adapter heeft die niet eens met het aardcontact verbonden is. Je wrijft erover en je vinger gaat niet vloeiend maar in kleine schokjes (ik gok eens op vijftig per seconde) en het is net of er iets tussen het oppervlak en je vinger zit, een magnetisch veld of zo. Wat is dit, is het gevaarlijk, is het te verhelpen?

Ik zou hier snel iets aan doen, want dit is niet ongevaarlijk!!  Lees meer….

Het probleem wat je beschrijft is duidelijk een aardfout. Haal een deskundig persoon in huis om dit te meten. Vermoedelijk is de aarde niet goed meer, of misschien wel helemaal los van het systeem. Deze symptonen zijn niet zonder gevaar, ik zou zelfs tijdelijk al deze apparaten loskoppelen, of beter dit deel van de installatie. Een dodelijke kan gaan lopen als één van de apparaten echt deffect gaat.

Martin