5 januari 2021

Diesel uitlaatgassen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Wat is het verschil in uitstoot CO2 Roet stof enz wanneer men de uitlaatgassen van een diesel motor door een waterslot laat gaan
mvrgr
Willem Haak

Antw.: Dit is heel eenvoudig te meten wanneer je een waterslot aan de uitlaat koppelt van je en dit even bij een lokaal APK-station laat meten. Er zal zeker een reductie zijn van de roetuitstoot maar het in het waterslot zal erg snel vervuilen. Het probleem is dan dat je dit water ( wat nu ook verontreinigd is) moet afvoeren naar een inzamelingspunt. Daarnaast zal het waterslot zo gedimensioneerd moeten zijn, zodat de het niet verdampt door de hitte of door de druk van de uitlaatgassen naar buiten vliegt.

Op zich een leuk idee. Een tankje water mee om het waterslot op peil te houden en rijden maar.