3 januari 2021

wat is de 4e dimensie

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Bij wiskunde hadden we het over dimensionaal, maar wat is dan de 4de dimensie, er zijn mensen die zeggen dat de 4de dimensie bestaat uit tijd, maar klopt dat? kunnen jullie zeggen wat het goede antwoord is, of dat het nog onbekend is???

Lees meer..

Antw.: De vierde dimensie is inderdaad tijd. 

Een dimensie is niks anders dan een afmeting. Hiermee kunnen we dus rekenen of een positie op een bepaald tijdstip te bepalen. Je kunt zelfs rekenen met meer dan 4 dimensies.

Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij de snarentheorie. Hierbij wordt gerekend met 10 dimensies om de theorie consistent te laten zijn met de quantumtheorie en relativiteitstheorie. Meer info vind je in de zoekoptie of op : https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=259