3 januari 2021

verbruik zuurstof bij roesten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

kan iemand mij vertellen hoe snel en hoeveel er verbruikt word bij het roesten van staal?
ik vraag dit om de volgende reden; ik ben duiker, en vaak word er gevraagd, hoelang een volle persluchtfles nog goed blijft, om de lucht in te ademen. Bijvoorbeeld nog bruikbaar na 3 maanden? stel nu eens, dat mijn volle fles, met 200 bar lucht, van binnen een klein beetje gaat roesten, hoelang duurt het dan voordat de partiele zuurstof druk zo laag word, ( i.v.m. verbruik zuurstof tijdens roesten) dat de lucht te weinig zuustof bevat?

Zuurstofgehalte zal wel meevallen, maar wat dacht je van het stof?  Lees meer…

Eer dat alle zuurstof is verbruikt zal er van de fles niet veel meer over zijn. Dus dat valt wel mee. Wat veel kwalijker is dat het stof veroorzaakt door roest in het reduceer terecht komt. En eventueel in je longen. Buiten dat het stof een goede werking van je ademhaling automaat in de weg staat. Wat ook al niet prettig is op grote . Is hoesten natuurlijk helemaal niet fijn. Ik zou ook zeker voor je gaat duiken de lucht verversen. In principe moet een half jaar geen probleem zijn, maar voor mijzelf zou ik korter aanhouden. Je kunt de flessen ook laten vullen met zogenaamde synthetische lucht. Die worden een jaar gegarandeerd.

Op het ogenblik zijn er ook kunststof composiet flessen in de handel. Deze gaan met gemak naar 300 Bar. Dus dat is verder geen probleem. En ook bestand tegen bijvoorbeeld . Verder is natuurlijk belangrijk dat tijdens het vullen alle vocht verwijderd wordt. Want dit is natuurlijk heel slecht voor het binnenwerk. Een regelmatige inspectie zou ik zeker laten doen.

Ik hoop je hier iets aan hebt, (Martin)