5 januari 2021

Mc2

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Kan iemand mij iets meer vertellen over MC2. Ik weet dat uit kan ontstaan (inwendig/uitwendig) en andersom.
Maar wat ik niet begrijp is het begrip MC2.
De massa x de in het kwadraat. Wat moet ik mij daarbij voorstellen ? Dat wanneer een object/massa (in theorie) met de snelheid van 90 miljard km/sec zou bewegen, dat er dan (een bepaalde hoeveelheid aan) energie vrijkomt ?
De lichtsnelheid is constant, dat hebben ze een tijdje terug al uitgevonden. En is 300000 Km per seconde. E-Mc2 moet je zo zien.

De vergelijking zegt, de hoeveelheid energie van een stukje materie, gelijk is aan de massa van dat stukje materie vermenigvuldigd met het kwadraat van de lichtsnelheid (300000 km/sec) Ook al splijt je dus maar een hele kleine hoeveelheid van een stuk materie, is de energie die vrij komt enorm. Misschien moet je het volgende artikel eens doornemen. Lees meer…..

Dus E=Mc2 kwadraat moet je dus wel zien in een bepaalde situatie. In dit geval dus de binding energie van een atoom. Je zult je afvragen waar die energie vandaan komt. Ooit zijn alle zware elementen ontstaan in het binnenste van een ster. Nu weet je dat daar zeer hoge temperaturen heersen, en vooral druk. Dus ooit is deze energie er ook “ingestoken” zal ik maar zeggen. Lees het volgende artikel om alles beter te begrijpen.