31 december 2020

Verbruik TL-buizen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo!
Ik ben bezig met een duurzaamheids op mijn school. Ik wil graag weten wat het verbruik is van TL-buizen, vooral ook het opstartverbruik. Er bestaan wel verschillende sites over, maar eigenlijk snap ik die niet helemaal. Kunt u het op een mogelijk kinderlijke wijze uitleggen?
Concreet komt het op het volgende dilemma neer. Moeten we de docenten in onze school verplichten in de twee pauzes (per pauze 15 minuten) de tl buizen uit te doen of aan te laten? Wat is milieuvriendelijker?

Liefs en dikke kus, Eddy

Tijdens het opstarten verbruikt een TL-buis evenveel als dat hij gewoon aanstaat. Met andere woorden, uitdoen in de pauze! Dit scheelt per klas per week 2,5 uur lichtverbruik en dus .

Lees het hele verhaal (wel een beetje technisch) [hier]