Zonnepaneel probleem met opladen van accu en ontwerp van de RC wagen

Polly Translate

Geachte meneer/mevrouw,
Een tijdje terug had ik gevraagt hoe ik een RC moest bouwen dat aangedreven werdt door een zonnepaneel.

Na die dag is er veel verandert in onze idee. We hebben besloten om een RC wagen te kopen van een speelgoed winkel en dat aan te passen, zodat het werdt aangedreven door een zonnepaneel.
Hier ziet u de gebruikte RC auto voor het project:

Lees meer voor de hele vraag…….

Hier ziet u de componenten van de wagen:

Dit is de geplande aanpassing van de wagen:


De zonnepaneel zal apart geplaats worden van de auto, waardoor je de auto naar het "voedingskast" moet brengen om het op te laden. We willen graag uw mening krijgen over onze idee.

Onze andere probleem is nu dat we niet weten of de zonnepaneel wel in staat is om het oplaadbare batterijen te kunnen opladen, met de geplande aanpassing. Wij zijn van plan om 1 van de van dit site the gebruiken (zie beneden van de pagina voor de tabel met de mogelijke zonnepanelen), maar welke zal het beste werken voor een drietal 1.5V oplaadbare batterijen? http://www.conrad.nl/goto/?product=112240

Hartelijk dank voor uw tijd en moeite,
Groeten,

Emrah Aliova

Beste Emrah

De cel van 8,4 volt zal best voldoen. Kijk je moet er geen wonderen van verwachten, maar drie of vier batterijen van 1,25 Volt zal best lukken. Je moet er echter wel een diode mee in serie mee aansluiten. Anders kunnen de batterijen ontladen als er geen /licht is.
De opgegeven gegevens gelden ook bij optimale omstandigheden. Maar bij bewolkt weer zal de spanning minder zijn. Je moet niet gek opkijken als dit dan nog maar 6 volt is. En als je dan toch bij Conrad gaat bestellen kun je deze er ook bij doen:
DC-SPANNINGSOMVORMER ( 12,95 € )
Bestnr.: 191060 – 89
Deze zorgt er dan voor dat er altijd voldoende spanning overblijft voor het laden van de batterijen. Kijk het rendement is misschien wel minder, maar doordat er nu ook geladen wordt bij bewolkt weer hou je toch meer over. Kijk maar eens buiten deze week.
Als je inderdaad zou willen rijden op directe zonne , moet je een een flink zonne paneel gebruiken. En zou je de auto niet meer kunnen zien.
Ik hoop dat je deze info kan gebruiken, en stuur de resultaten maar op. Deze zullen we dan hier zeker plaatsen.
Martin