5 januari 2021

Proef Bermuda Driehoek

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo,

ik wil op school een proefje doen over de bermuda driehoek. Ik wil dan Methaangas door sturen zodat een modelscheepje zal zinken. Mijn vraag is dus: kan ik hier ook aardgas voor gebruiken, zoniet, waar kan ik dan methaangas vandaan halen. Kan je dat zomaar kopen ergens of werkt dat zo niet?

Antw.: Het idee met methaangas lijkt me iets te gecompliceerd. Het is gemakkelijker en veiliger om dit met gewone perslucht te doen. (Als je hiervoor een compressor gebruikt is het aan te bevelen om een reduceerventiel te gebruiken.). maak aan het eind van de luchtslang een geperforeerde buis waardoor de lucht over een groot oppervlak verspreid wordt. Het bootje zal snel zinken omdat er geen opwaartse kracht van het water is. (Lees meer over de Bermuda driehoek)

Er zijn veel theorieën over de Bermuda-driehoek. Naast de meer logische verklaringen zoals het vrijkomen van gassen, het aanwezige klimaat (waardoor er meer kans op tornado’s en stormen  zijn), piraterij, kompasvariatie (waardoor schepen of vliegtuigen uit de koers kunnen raken) zijn er nog theorieën die meer betrekking hebben tot de fantasiewereld zoals andere dimensies, grote inktvissen, ufo’s en zelfs toegangspoorten naar oude beschavingen.

In de afgelopen 100 jaar zijn er circa 50 (meest kleinere) boten en circa 20 (ook kleinere) vliegtuigjes verdwenen. Het begon een hype te worden in de jaren 70 en 80 toen piraterij in dat gebied hoogtij vierde. Voor de drugssmokkel werden vaak bootjes gekaapt. Ook moet gezegd worden enkele verdwijningen een resultaat waren van onervaren bemanning.

Wanneer men het nuchter bekijkt zinken in de bermuda driehoek niet veel meer schepen dan elders ter wereld.