31 december 2020

regenton van rioolbuis

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Beste mensen
In verband met ruimtegebrek wil ik een hoge regenton van een (pvc) rioolbuis.doorsnee 50 cm .
Ik wil een multiplex bodem fixeren met epoxyhars. Ik weet niet of epoxy of eventueel kunsthars goed hecht aan pvc. Zo niet dan graag suggesties.
Met dank

Epoxy hecht inderdaad wel aan multiplex en PVC. Maar met wat waterdruk er op zal het niet meevallen. Lees meer…

Op zich best een goed idiee, maar de waterdruk zal het op een gegeven moment winnen van de epoxy. Multiplex is dan wel watervast maar niet bestand tegen de contante druk. Je kan het best doen, maar gebruik dan ook een PVC eindstuk. Gebruik een goede PVC lijm. En zorg altijd voor passende verbindingen. Laat dan het geheel het liefst bij 20 graden een dag drogen. Bij een lagere temperatuur langer. Bijvoorbeeld 10 graden zo’n drie dagen. Vergeet ook niet als het geheel klaar is goed door te spoelen. De lijm bevat verbindingen die niet goed voor je zijn, of bijvoorbeeld vissen.

Martin