Lichaamstemperatuur

Polly Translate

Hallo allemaal,

ik heb net ook mijn temperatuur gemeten in beide oren en kom op 34,3 graden, dit is ongeveer het gemiddelde van alle metingen. De huisartsen vinden het normaal.

 

Lees verder . . . .

Na een nacht temperaturen via een sensor in de anus in het slaapkliniek Sein in Zwolle wil niemand mij vertellen of dit normaal is of niet, ook de slaapkliniek in Ede wil niets zeggen nav de testen. Ik begin mij zorgen te of dit normaal is of dat er iets niet goed is. Mogelijk begrijpen jullie dat de angst opgewekt wordt omdat niemand iets wil vertellen, Huisarts zegt: normaal, Zwolle zegt ga naar Ede en Ede zegt ga naar Zwolle.
Kan iemand mij vertellen of ik mij zorgen moet maken of dat de temperaturen rond de 34 graden normaal zijn? (gemiddeld ongeveer ligt het rond de 34 tot 34,5 graden)


Hoi Henri,

Een normale lichaamstemperatuur ligt boven de 35,5 graden, dus 34 is aan de lage kant.
In het ideale geval wordt de echte lichaamstemperatuur gemeten met een in de slokdarm gelegen temperatuursonde; die zal men echter buiten gespecialiseerde medische klinieken niet veel vinden. Rectaal of met een speciale oorthermometer in het oor gemeten temperaturen zijn dan de tweede keus. Metingen onder de oksel zijn, zeker bij dit probleem, volstrekt onbetrouwbaar, metingen onder de tong zijn bijna even onbetrouwbaar. Ook met een oorthermometer kan men soms onterecht veel te lage waarden meten, bijvoorbeeld bij een onjuiste meettechniek of veel oorsmeer.

Als je continu een opvallend lage lichaamstemperatuur hebt zonder daarbij duidelijk ziek te zijn moet worden gedacht aan een te traag werkende schildklier als mogelijke oorzaak.

***arjen***