1 januari 2021

aardsluiting in cv ketel

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

sinds 2007 is hier in de flat een combi ketel geplaatst.deze maakt een aardsluiting van meer dan 80 volt, volgens de elektricien van de woningbouw vereniging betreft dit een ontstoringscondensator met de bedoeling piekstromen en netvervuiling tegen te gaan.maar volgens mijn installatie bedrijf, wat ik zelf vorig jaar hebt ingeschakeld veroorzaakt iedere aardsluiting juist netvervuiling.dit bedrijf had ik vorig jaar ingeschakeld toen mijn aanrecht e.d onder spanning stond.
wat is nu de waarheid? en moet ik me nog zorgen .


 

Lees verder . . . . .

Dit is zeker gevaarlijk en zeker NIET een normale toestand.
Geen enkel toestel mag sluiting maken naar . Als er 80 Volt op je metalen delen staat, wat ik uit je verhaal begrijp houdt dat bovendien in dat je aardleiding ook niet goed is. Ontstoringsfilters, voor zover toegepast, zitten tussen de fase en de nul, en NIET naar de aarde. Piekoverspanningsfilters gaan wel naar de aarde, maar deze spreken normaalgesproken niet aan (of hij moet stuk zijn)
Vaak geeft de pomp in een CV-ketel aardsluiting, want deze zit met zijn wikkelingen bijna in het .

Al met al, GEEN acceptabele toestand die zeker onderzocht moet worden door een "erkende" installateur.

 Voor meer info, zoek op "aardsluiting" op deze site.  B.v. Spanning op kraan

***arjen***