droge handen door het werken met aluminium

Polly Translate

Mijn vraag is het volgende, Mijn is sinds 1 maart een eigen bedrijf begonnen in het en verkopen van aluminium volieres, sinds hij werkt met het aluminium, of het nou bruut of geanodiseert is maakt geen verschil, heeft hij heel veel last van erg droge handen en tintelende vingers. Zou er misschien iemand zijn die hier meer over weet zoals wat de oorzaak kan zijn, en of er wat aan te doen is.

 


 

Hallo Petra,

Een duidelijke vraag, en dan ook maar een duidelijk antwoord. De enige oplossing is om handschoenen te dragen tijdens het werken met aluminium. Blijft de vraag wat de relatie is tussen aluminium, droge handen en deodorants ?

Lees verder . . . . .

Bijna alle aluminium zouten hebben de eigenschap dat ze de zweet- en talgklieren afsluiten en blokkeren. Aluminiumcloride wordt dan ook toegepast in bijna alle deodorants die transpiratie tegen gaan. Dit is dus de werkzame stof, en als je er een leuk geurtje aan toevoegd en het in een mooi flesje doet, kun je het duur verkopen. Aluminium en Zinkverbindingen (zinkoxide = talkpoeder) hebben daarbij ook nog een dodende werking, omdat ze de huid erg zuur maken en dus de eventuele zweetlucht door de bacterien wordt veroorzaakt reduceren.

Aluminiumoxide heeft dezelfde eigenschap, alleen dit laat zwart af en is om die reden dus minder geschikt als commercieel produkt, maar het droogt dus wel je handen uit. Of hier de tintelingen ook mee te maken hebben weet ik niet, er zijn wel aanwijzingen in forums die hier melding van maken.
Of het allemaal gezond is, is de vraag. De meningen daarover zijn verdeeld.

Er gaan in de medische wereld geluiden op dat aluminium chlorhydraat welke gebruikt wordt in de anti-transpiranten verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor borstkanker. Borstkanker ontstaat namelijk vaak onder de armen, bij de lymfeklieren. Door dat toxische stoffen niet meer worden uitgezweet zouden deze zich opstapelen onder de armen (lymfeklieren).

***arjen***