bloedgroep bombay

Polly Translate

wie kan mij meer informatie geven over de bloedgroep bombay en wie heeft deze bloedgroep ook graag zou ik iets van deze mensen vernemen groetjes angelina

 


 

Er zijn ongeveer 250 bloedgroepen. Naast het AB-systeem heb je o.a. ook het Bombay-systeem.

Voor algeme info over bloedgroepen zie hier

De grondsubstantie waaruit de A en B bloedgroepen gevormd worden is H. Het H-antigeen is aanwezig op erythrocyten van vrijwel iedereen en alleen afwezig bij een zeer klein aantal mensen die van oorsprong afkomstig zijn uit India. De frequentie van mensen die het H-antigeen missen is het hoogst in de omgeving van de Indiase stad Bombay. De bloedgroep van mensen die het H-antigeen missen wordt ‘Bombay’ bloedgroep genoemd. Deze mensen hebben van nature anti-H antistoffen en zij kunnen alleen getransfundeerd worden met bloed van andere ‘Bombay’ donors. In Nederland wordt deze zeer zeldzame bloedgroep soms aangetoond bij Hindoestaanse Surinamers.

Een (engelstalig)forum brengt je mogelijk in contact met met soortgenoten ?

***arjen***