afname magnetische kracht

con made by Freepik from www.flaticon.com

con made by Freepik from www.flaticon.com

nl flag
en flag
fr flag
de flag
Polly Translate

Vrije is hot. Afgelopen april werd op de TH in Delft, een magnetische motor(met vaste magneten) met daarop een ventilator gemonteerd, die een aardige luchtstroom minutenlang genereerde. De wet van behoud van energie stelt dat de initiele (door spierkracht) geleverde enrgie, de motor-actie in stand zou houden, of neemt gedurende de motoractie de magnetische kracht van de vaste magneten af en is dat ook te meten?(fluxdichtheid?) 

Antw.: Na talloze voorgangers zoals o.a. Michael Brady over wie hier op NW al eens geschreven is, staat nu ineens “Doctor” Yildiz op het podium met een demonstratie bij de TU in Delft. Lees meer…….

Het verhaal van Michael Brady kun je lezen op: https://www.natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=843

Michael Brady is trouwens op 29 maart 2010 gearresteerd wegens oplichterij.

De motor van Yildiz, zoals gedemonstreerd bij de TU, is in principe vergelijkbaar met die van Brady. Het is onbegrijpelijk dat, met name mensen van de TU, tijd verknoeien met deze goocheltrucs.

Simpelweg omdat men niet om de eerste hoofdwet van de thermodynamica heen kan. Het was mooi geweest als de mensen van de TU zelf het apparaat mochten onderzoeken en demonteren. Zoals bij zoveel goocheltrucs “demonteert” de goochelaar zelf het apparaat en wijst op andere dingen dan waar het echt om gaat. Met een gladde babbel zien deze “uitvinders” kans om zelfs bij hoog aangeschreven instellingen geld af te troggelen.

Dat deze motor ophoudt na verloop van tijd heeft niets te met afname van magnetische kracht maar zal hoogstwaarschijnlijk de oorzaak zijn van een lege batterij of een afgewonden veer. Ook deze motor heeft nooit ergens langer gedraaid dan 15 minuten.

Het is jammer dat deze beelden van zo’n demonstratie overgenomen worden door parapsychologische websites over nulpuntsenergie, ufo’s en meer van dit soort ongein. Deze websites geven dan te melden dat het zou gaan om een echte test.

Op naar de volgende perpetuummotor………